Nyårsmaten i ett nötskal!

Jag hade tänkt mig potatisgratäng med hästfilé, men det blev det här i stället då jag inte vill kasta en klase bananer i soporna. Så håll till godo!

Fläskfilé under paradistäcke 6-8 pers.

Ca: 5-600gr fläskfilé.
2-3 pkt bacon á 140 gr
3-4 bananer, normalstora
1 purjolök och ibland en rödlök
2-3 satser Hollandáise sauce på påse
Salt och vitpeppar
Ris som tillbehör
Gärna en lätt sallad som tillbehör

Putsa och skiva fläskfilén i ganska tunna skivor. Bryn filén i en stekpanna och krydda med salt och vitpeppar. Skala bananerna och dela dem i 4-5 delar, dela även bitarna i två bitar på längden. Smörj en ungsform och blanda filé och bananer i botten. Strimla bacon och purjolök mycket fint.
Det kan ibland gå åt ett extra paket bacon. Fräs detta i en stekpanna ganska hårt.
Se till att inte få med fettet från stekpannan i det du slår över filén. Sprid ut detta över fläskfilén och bananerna. Gör såsen enligt recept på förpackningen. Häll såsen över anrättningen.Den skall vara täckt av sås. Ställ in detta i ugnen i 175 grader, ca 20-25 minuter det skall bubbla ordentligt i såsen. Under tiden kokar du riset. Avätes med ris och en lätt sallad.

© Ulf Wiman

Detta recept finns även på www.matklubben.se

Hoppas att ni får en god spis var än ni nu är och befinner er...

 

Publicerat i Ätbart
Taggar: God mat
#1 / / Lisa Brissman:

Lät onekligen gott....synd bara att vi på är på väg att bli vegetarianer. Vi har tröttnat på den allt sämre kvaliten på kött och på usel djurhållning. Ska det hädanefter bli kött får det bli från gårdsbutik.

#2 / / Ulf Wiman:

Jag köper enbart kött producerat i Piteområdet exklusive lamm. Där köper jag från Naturkött.