Nu ska ni få en liten uppdatering!

Det har varit mycket sjukjus på senare tid, En ordentlig blodförgiftning kan ju ta död på de flesta, men gubben är seglivad och vill inte ge sig. Så därför kommer jag tillbaka hela tiden. Men det kommer säkert en dag när det inte funkar längre. Efter blodförgiftningen som tog 2 veckor att reparera så var det dags för nästa grej. Kalium och Kalciumbrist och katastrofalt dåliga värden. Så det blev 2 veckor till.

Sedan började magen och tarmen att spöka igen, vilket renderade i en ligga på PÄS 3 veckors kur. Då fick min läkare nog när han såg på vilket uselt humör jag befann mig på. Det resulterade i att han skrev en påminnelseremiss som verkade ta skruv! Nu ska jag opereras på lördag den 30:e augusti på ett undantag. Annars hade de nog fått lov att boka plats på psyket åt mig. Jag kan nog inte komma djupare ner. Plus att när de satte katetern så punkterade de blåsan så det blev Sunderbyn tämligen akut. Där lyckade de fixa till det hela, men inte utan en massa smärta.

Nu rinner det nästan som det ska, men det gör konstant ont så jag får äta morfintabletter som sockerpiller. Det är inte bra inför framtiden. Jag har tydligen en eller fler fistlar från tarmpaketet som går rätt in i urinblåsan vilket genererar ännu mera smärta. Tur att jag har en hög smärttröskel. Annars hade detta inte fungerat. Om det trycker på för mycket nu så pinkar jag utanför katetern och det är heller inte bra. Nu har jag högt ställda förhoppningar om att detta ska lösas på lördag. Om inte så är fallet vet jag inte vad jag ska ta mig till.

Som lök på laxen så ser jag sämre och sämre plus att min Tv-monitor gick sönder. Då fick jag det glädjande beskedet att jag måste ta ner den från väggen och packa den väl för att sedan skicka med posten till en servicefirma i Linköping. Då exploderade jag och ringde till LG direkt och beklagade mig. Saken blev inte muntrare när jag berättade att jag sitter permanent i rulle sedan 2 och ett halvt år tillbaka!

Då ändrar sig LG’s servicetekniker och erbjuder sig att skicka en budbil från Luleå som monterar ner monitorn och kör den till reparation. Plus att han ger mig ett extra års garanti som plåster på såren. Det tycker jag var ett bra erbjudande. Passar även in i planeringen med operation och sjukhusvistelse. Det kan vara skönt med lite ljus i tunneln efter allt jag råkat ut för.

Så nu är det bara att ta nya tag och kasta sig in i framtiden igen. Jag önskar att lördagen var över och förbi, då jag inte tycker om att bli sövd.
Vid bitterhetens tangentbord och lite ljus så blev inte den här sommaren som jag hade planerat. Det hände lite för mycket och gick för lång tid på PÄS plus IVA.

 

Ytterligare en sak jag måste berätta om är att jag äntligen fårr rummen ur… och skrivit min ansökan om anpassning hemma. Men det krävdes 4 fall i badrummet och ett till ur sängen. Nu har jag en hyrd Landstingssäng som går att vinkla lite hur som helst och jag sover jättebra. Nu kommer det in ett åskväder från en klarblå himmel.

/Ulf