Jag har en tanke!

Många fler än jag själv borde nog köpa sig en ny stekpanna!
Jag köpte en vit keramikpanna hos Clas Ohlsson  för ett år sedan och den har förändrat mitt sätt att laga mat. Jag har sänkt temperaturen på det jag steker och nått betydligt bättre resultat. Vi har alldeles för varmt i våra stekpannor för det mesta. När smöret i pannan blir svart efter någon minut så är något helt fel!
–Det är för varmt.
I en svart stekpanna så ser man inte det här men i en vit keramikpanna så blir det övertydligt. Detta har lärt mig mycket nytt. Maten smakar inte bränt längre utan jag får ett perfekt resultat på snitzlar och liknande med panering. Så om du inte har något annat att göra så gå och köp dig en ny stekpanna.

 

Nu till något helt annat!
Jag var i Sunderbyn i tisdags och fick ett dåligt besked. Jag har ogynsamma cellförändringar i slutet av tjocktermen. Vilket betyder att de vill kapa bort 10 cm av tarmen och som bonus ge mig en påse på magen.
–Vilken vinstlott!
Jag skulle gärna stå över, men livet är mig kärt så jag är med på den här resan samma som med benet.
–Det är bara att gilla läget!
Livet lär väl inte förändras så mycket förutom att det inte lär hända några olyckor i sängen i framtiden. Jag måste faktiskt få säga att jag är stolt just nu då jag sedan hemkomsten från lasarettet inte har skitat ner sängen en enda gång utan jag har fixat detta med att gå på dass i tid och när det oundvikliga har hänt så har det stannat på draglakanet.
–Usch och fy fan sånt här får man inte skriva om!
Men jag har inga regler om vad jag får skriva om utan det här är verkligheten rakt på utan pardon.

 

Just nu sitter jag och tittar på Dennis Locorriere på min bio. Jag tänker då på den gången vi träffades på hotell Malmen och satt och drack pilsner i baren. Det är ett utav mitt livs höjdpunkter i minnenas arkiv. En sak jag kommer ihåg speciellt är hans uttryck ”I’m just an ordinary guy” och det var det han var den kvällen.

 

jag ska kanske tillägga att jag har hittat en förkylningsbakterie som inte vill lämna mig. Så den sista tiden har jag inte känt mig så pigg. Vi får hoppas att den försvinner snart. Jag var och handlade idag och jag blev som vanligt frusen efter fem minuter. Det är inget skönt ute! Jag vill ha värme med massor med plusgrader. Om jag ändå hade 17 000.- över! Fick ett erbjudande idag om att fara till Teneriffa med Neuroförbundet i slutet av september... Herregud så skönt det skulle vara! Handikappanpassat och med personal på plats plus att jag är försäkrad. Det vore en härlig upplevelse.

 

Nog svamlat för den här gången.

 

/Ulf