Blålurad!

Snacka om att bli blåst! Jag köpte ett Halebop ”Rubbet” för en månad sedan. Där ingick 500 fria samtal och 10Gb surftid. Nu den 30:e augusti så gick det ut och alla samtal och surftiden försvann! Jag hade då ringt 8 samtal och surfat för 0,5Gb.
– Vart tog det vägen?
Jag tillhör inte de som bor i luren utan jag använder den när jag behöver och inget annat. Det här är kvalificerat bedrägeri i mina ögon! Nu vill de att jag köper till ett paket med en månadskostnad på 159.- för ett halvår.
– För vad?
Att bli lurad igen?
Nu är jag gammalmodig och på tvärsan.
– Har jag inte köpt ett paket som varar eller ska jag skinnas varje månad?
Sedan har jag fått ett brev från Radiotjänst i Kiruna där det framgår att jag har skaffat Tv!
– Tv på en skärm som är 4”!
– Det här är löjligt.
 
Jag var på Reprisen idag och köpte nya gardiner och några dukar. Fick hjälp av en mycket trevlig kvinna som förstod mitt problem. Jag ser inte sånt som kvinnor ser utan jag vill ha det enkelt, men ändå gardiner vid mina fönster och dukar på borden. Sen som av en ren tillfällighet så hittade jag en ny jacka i brunt skinn för 80.-. midjemodell och ganska slimmad. Jag är mycket nöjd med den, var på premiärtur till stan i den nya jackan och det kändes bra. Sedan så kom jag ihop mig med dumjäveln som har hand om elektronik och prylar. Han störs av att jag vill skruva isär och titta på det jag köper. Inte så konstigt då han ställer ut högtalare med ruttna ringar och skriver funktionstestade ”OK”. Det är rent djävla bedrägeri och inte i det som jag skrev som handledning för 8 år sedan. Jag bad honom gå och ta en kaffe och vara borta länge. Han är en riktig knepig mupp. Hårdrocksfan och sönderbangad i huvudet.
 
Till stan så var det min busschaffis som jag älskar! Han som skippade mig i lördags. Väl framme i stan så hade jag tryckt på knappen om att jag ville av, men det nonchalerade han så jag fick skrika att jag ska av här! Det måste vara nåt fel enligt honom då han inte sett det. Tunna ursäkter för att djävlas! Jag har så svårt att förstå varför man ska djävlas hela tiden! Ingen av de andra gör så här. Han måste anse att vi muppar inte har på kollektivtrafiken att göra. På hemfärden så var det en annan trevlig chaffis. Även om han trodde att jag skulle av vid Linnéparken och kom för att lägga ut rampen. Okej för den här gången då. Jag kan kliva av här då det bara skiljer några hundra meter. De vet var jag kliver på och vill släppa av mig på samma ställe. Inget fel i det, det visar bara på att de är medvetna.
 
Nu var jag ut i köket och fyllde på glaset och insåg hur nöjd jag är med mina inköp. Gardinerna passade verkligen in i mitt hem. Då är det bara vardagsrummet kvar. Jag måste nog utöka tvätten till 2 gånger i månaden då tunnan är full. Just nu mår jag väldigt bra och är tillfreds med mig själv.
– Är det här livets slutskede?
Om jag får ha det så här tills jag går bort så är jag nöjd, trots påsar och lite andra trubbel. Sådant är överkomligt. Bara ett litet hinder i vardagen. Min nya telefon och jag har blivit sams nu då jag har förstått att det är en PC i miniatyr med Linux som operativsystem.
 
Är jag en bromskloss i vår nya kommunikativa värld? Kanske, men jag har en viss eftertänksamhet mot allt nytt som införs. Är det något vi verkligen behöver. Knappast, för det är ett skapat behov och det gäller att sälja så mycket nya prylar som möjligt. Vad är egentligen våra essentiella behov? Jo, mat och vätska. Resten är bara extra tillbehör. Skapade av en marknad som endast vill åt vår/min börs!
 
En liten tanke bara. Jag stod bakom en man på ElGiganten när jag skulle lämna tillbaka en pryl jag hade köpt. Han slängde gladeligen upp 8000.- för att köpa en klösbräda utan att blinka. Det är över min hela månadsbudget! För en telefon. Jag börjar tro att jag lever i en skuggvärld! Helt bortom den ekonomiska verkligheten. Eller så är jag sansad och står med båda fötterna på jorden!
 
Slut tankar för idag, men det kommer mera. Världen är vansinnig och jag tänker inte vara med i detta vansinne.
 
/Ulf