Idag tvättdag.

Hemtjänsten kom idag för att tvätta åt mig och det är bra. Men ett litet problem uppstod! Torktumlaren fungerade inte och torkskåpet hade stängt av. Så det levererades en tvättkorg med rentvättade kläder och sängkläder hem till mig, men totalt dygnsura.
–Vad att göra?
Jag har hängt överallt och fyllt min tvättställning i badrummet. Hållaren jag har till att fixa täcke och påslakan är upptaget med att torka lakan. Men jag har kvar 2 st lakan som är dyngsura och inte kommer att gå att rädda från att mögla eller ruttna bort.
–Ska det vara så här?
Jag känner mig så blåst och besviken för djävlar om jag missar med hyran en dag då är jag en skurk. Men om tvättstugan inte fungerar så är det mitt problem och tydligen inte PiteBo’s!
–Skall jag behöva kasta lakan för att hemtjänsten/tvättstugan inte fungerar?
–Det verkar tydligen vara på det sättet!
Det är kanske dags för en rad i tidningen igen om hur allt sköts! Nu måste jag ha ihop 500.- till 2 st nya lakan som ersättning för det jag måste kasta bort. KFM beviljar inte undantag för sådant då de klassade mitt eluttag som överkonsumtion och sa att jag fick ta matpengarna till att betala för det.
Så valet är: Ett livsviktigt eluttag för rullen eller mat i kylskåpet. Långsiktig som jag är så vann eluttaget i denna kamp. Men så här blir det när snipiga damer får bestämma om hur mitt liv ska se ut. Det är samhällets ansvar att lösa sådant får jag till svar vid en förfrågan och då svarar jag emot om vem som egentligen är samhället. Då avslutas kommunikationen!
 
Så är det när man vill bli polis men inte riktigt når fram till målen. Då blir man kronokommissarie i stället för att få makt att bestämma och ha myndigheten i ryggen som moraliskt stöd.
Från en moralisk luttrad och överlevande Ulf.